Omgeving

Pirilampo bevindt zich in een natuurreservaat met prachtige vergezichten. Het gebergte van Monchique is een wandelgebied bij uitstek en de vele wandelroutes bieden diverse mogelijkheden qua lengte en moeilijkheidsgraad. Neem alvast eens een kijkje op https://www.alltrails.com/portugal/algarve/monchique om een idee te krijgen.

Het dorpje Monchique (5 minuten rijden) biedt oude straatjes, terrasjes, leuke kerkjes en faciliteiten zoals supermarkt, postkantoor en banken. Pirilampo ligt midden in de natuur maar is zeker niet geïsoleerd, op 5 minuten lopen van ons huis bevinden zich al 2 restaurants.

Algarve is beroemd om zijn prachtige grote en kleine idyllische stranden. De zuidkust ligt op een half uur rijden van Pirilampo. Vooral de hoge kliffen zijn prachtig en het zeewater heeft een aangename temperatuur. Portimão en Lagos zijn twee plaatsen die naast mooie stranden, ook leuke boottochtjes bieden naar de door het zeewater uitgesleten grotten en inhammen.

Houd je iets meer van de ongerepte natuur en een wildere zee dan is “Costa Vicentina” aan de westkust op drie kwartier rijden zeer de moeite waard.

Verder zijn er langs de kust vele activiteiten mogelijk zoals bijvoorbeeld golf, surf- en, zeilscholen, boottochten, paardrijden en safaritrips naar het binnenland. Op zo’n 20 minuten rijden bevindt zich de golfbaan Morgado Golf Course, geroemd om zijn mooie en goed onderhouden banen.